Digitális Témahét 2020 különdíjak

2020. április 16.

Pénzügyi szabadulószoba projekt iskolai megvalósításával Pénziránytű Tanári Díj és tanulói díjazás elnyerésére

A Pénziránytű Alapítvány a Digitális Témahét projekttel együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok számára elnyerhető díjat hirdet a 2019/2020-as tanévre.

A díjazott tanárok maximális létszáma 5 fő, az általuk elnyert Pénziránytű Tanári Díjjal járó támogatás összege pedig személyenként 100 000 forint.

További részletek itt.

 

Stiefel Különdíj

A Stiefel Eurocart Kft. pályázatot hirdet a Digitális Témahétre regisztrált azon iskolák számára, amelyek, mint tanulószervezet valósítanak meg egy közös intézményi projektet.

A legjobb pályázatot benyújtó intézmény nyereménye az ALF tesztkészítő, tananyagtámogató és osztálymenedzsment rendszer GOLD verziója, amelyet az iskola valamennyi tanára és diákja egy évig használhat.

További részletek itt.

 

Különdíj „A legaktívabb külhoni magyar közösség” számára

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2020 az erős magyar közösségek éve programhoz kapcsolódóan „A legaktívabb külhoni magyar közösség” különdíjat hirdet a Digitális Témahét programjában azon külhoni magyar intézmény támogatására, amely a Digitális Témahét során az iskolában tanuló magyar diákok számának arányában dokumentálhatóan (fotó, videó, jelenléti ív) a legtöbb családot vonja be a programokba.

A pályázó intézmények közül három iskola részesül a Nemzetpolitikai Államtitkárság különdíjában.

A különdíj egy tanulást segítő csomag, melynek elemei:

  • BBC Micro:bit Club csomag, amely 10 db programozható mikrokontrollert tartalmaz,

  • 200.000 Ft támogatás digitális taneszköz vásárlásához.

További részletek itt.

 

Digitális Gyermekvédelem Különdíj

A 2020-as Digitális Témahét egyik kiemelt területe a digitális gyermekvédelem és a médiaműveltség fejlesztése. A Digitális Jólét keretében működő Digitális Gyermekvédelmi Divízió és a Digitális Jólét Koordinációs Központ különdíjat hirdet, amelyre a Digitális Módszertani Központtal való együttműködés keretében   a Digitális Témahéten regisztrált, a Digitális Káprázatok – új média oktatást segítő tananyagokra épülő projektet megvalósító pedagógusok pályázhatnak.

A különdíjat elnyerő pedagógusok projektet megvalósító osztályát – előre egyeztetett időpontban – meglátogatja a DJP Utazó Digitális Élményközpontja. A program keretében az Élményközpont munkatársai előadást tartanak, majd a diákok maguk is kipróbálhatják a program során bemutatott Lego-robotokat, drónt, VR-szemüveget és 3D-nyomtatót.

További részletek itt.

 

Zachor Alapítvány különdíj

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért a Digitális Pedagógiai Módszertani Központtal együttműködésben, a Digitális Témahéthez kapcsolódva pályázatot hirdet „IWalk digitális projektmunka” címmel pedagógusok számára.

A pályázat keretében a projekteket 8-12. osztályos tanulócsoportokkal, osztályokkal lehet megvalósítani.

A legjobb pályázatot benyújtó pedagógus részt vehet a Zachor Alapítvány által meghirdetett háromnapos, akkreditált, 45 órás tanártovábbképzésen.

További részletek itt.

 

Balázs-Diák Módszertani Központ Különdíj

A Balázs-Diák Módszertani Központ pályázatot hirdet a padlórobotok kreatív használatára. Pályázatunk célja, a pedagógusok ösztönzése, hogy saját tervezésű pályákat, kiegészítő kártyákat és feladat kártyákat készítsenek és óravázlatok segítségével azokat a tanórai munkába beépítsék.

A díjazás: A legjobb pályázatot benyújtó intézmény nyereménye egy E.a.R.L űrrobot.

További részletek itt.

 

Ügyesedni Különdíj

A Balázs-Diák Kft. pályázatot hirdet saját fejlesztésű, Ügyesedni online játéktérhez kapcsolódó programban résztvevők számára. A pályázat célja, hogy az Ügyesedni oktatási játékok aktív bevonásra kerüljenek a tanórai munkába.

A díjazás: A legjobb pályázatot benyújtó intézmény nyereménye teljes intézményi hozzáférés az Ügyesedni online játéktérre, mind a 30 oktatási játékhoz.

További részletek itt.

 

Balázs-Diák Kft. Különdíj

A Balázs-Diák Kft. pályázatot hirdet saját fejlesztésű, Újgenerációs iDoctum online tananyagtárhoz kapcsolódó programban résztvevők számára. A pályázat célja, hogy az Újgenerációs iDoctum tananyagok aktív bevonásra kerüljenek a tanórai munkába.

A díjazás: A legjobb pályázatot benyújtó intézmény nyereménye teljes intézményi hozzáférés az Újgenerációs iDoctum online tananyagtárhoz.

További részletek itt.

 

Edutus Robotika Különdíj

Az Edutus Egyetem pályázatot ír ki a 2020-as Digitális Témahét keretében azon iskolák számára, amelyek több osztály részvételével valósítanak meg robotika témájú projektet a digitális munkarend távtanítási körülményei között.

A legjobb pályázó nyereménye egy 150 ezer Ft értékű eszközcsomag a robotika tanításához

További részletek itt.

 „Iskolai könyvtárak az információs műveltségért” különdíj

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) és a Könyvtárostanárok Egyesülete (KTE) 2020-ban is meghirdeti az „Iskolai könyvtárak az információs műveltségért” elnevezésű különdíjat a Digitális Témahét programjában azon intézmények iskolai könyvtárainak, könyvtárpedagógiai munkájának támogatására, amelyek a témahét alatt olyan projektet valósítanak meg, melynek során a diákoknak egy komplex információs problémát kell megoldaniuk, ennek során egyszerre kell hasznosítaniuk a digitális és a más forrásból származó információkat.

További részletek itt.

 

Digitális Témahét projektötlet-pályázat

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központja című kiemelt projekt keretében pályázatot ír ki pedagógusok számára a Digitális Témahét keretei között megvalósítható olyan projektötletek kidolgozására, amelyek kiemelt célja a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése. A projektötleteknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy azokat a pedagógusok a pedagógiai céljaiknak megfelelően, illetve a tanulócsoportjaik igényeihez illeszkedő módon alakíthassák át és készítsenek belőle projekttervet.

A legjobb három projektötlet kidolgozója személyenként 50 ezer Ft értékű, a pedagógusi munka során is jól használható digitális eszközt kap.

További részletek itt.