Nem marad el a Digitális Témahét!

2020. március 16.

A Kormány a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III. 14.) számú határozata alapján 2020. március 16-ától a köznevelés digitális munkarendre állt át.

Ezzel összhangban szükségessé vált a Digitális Témahét megvalósításának újragondolása. A programsorozat nem marad el, hiszen a szomorú apropó sokkal inkább kiterjeszti a digitális pedagógia legnagyobb hazai eseményét az – immáron online módon történő – oktatás mindennapjaira.

A köznevelés működési gyakorlatát alapvetően átalakító helyzetben irányelvvé vált, hogy a kerettantervi fejlesztési célok megvalósítása a digitális technológia hatékony alkalmazásával történjen.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) mint a Digitális Témahét koordinálását ellátó szervezet továbbra is segíti a pedagógusokat és az oktatási intézményeket abban, hogy osztályprojekteket (vagy vegyes korcsoportokban megvalósuló osztályközi projekteket), illetve akár iskolák közötti együttműködésben létrejövő projekteket tervezzenek és valósítsanak meg, amelyek a jelenlegi helyzetben még időszerűbbé és aktuálisabbá váltak. Hiszünk abban, hogy ezek a projektek távoktatási környezetben is megvalósíthatók, a projektpedagógia digitálisan is eredményesen alkalmazható!

A korábban meghirdetett pályázataink továbbra is élnek, de a benyújtási határidőt természetesen meghosszabbítjuk 2020. május 31-ig, illetve a folyamatosan változó körülményekhez rugalmasan igazodva akár későbbi időpontig.

Emellett a köznevelés általános, és ezzel együtt a Digitális Témahét céljainak teljesüléséhez folyamatos módszertani támogatást nyújtunk a különböző platformjainkon (Digitális Témahét honlapja, DPMK honlapja, Digitális Témahét Tanári Fórum). Kérjük, kövessék rendszeresen figyelemmel a híreinket, mert naponta adunk módszertani segítséget webináriumok, szakmai ajánlások, digitális alkalmazások gyűjteménye formájában.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ minden munkatársa azon dolgozik, hogy segítse a pedagógusokat az eredményes munkavégzésben, a tanítás-tanulás folyamatosságának biztosításában.

Fogjunk össze, és működjünk együtt a közös céljaink megvalósításáért!

Kapcsolódó cikkek:

Rendkívüli webináriumok a digitális távoktatás lehetőségeiről

Online kisokos

Miből főzzek ma? Tartalomszolgáltatási kalauz koronavírus-járvány idejére