Márciusi webináriumok – Minden, amit a távoktatásról és a projektmódszerről tudni szeretnél

2020. április 02.

Márciusban is folytattuk online előadásainkat, amelynek felvételei megtalálhatók a Tudásbázisunkban, a módszertani leírások között. A digitális munkarendre való átállás segítése érdekében három fontos témakör mentén szerveztük a Digitális Témahét webináriumait.

A rendkívüli helyzetben az első és legfontosabb cél az volt, hogy a rendelkezésre álló virtuális osztálytermi megoldások közül az adott iskola mielőbb kiválassza a számára legmegfelelőbbet, amelyet aztán az intézmény összes tanára és diákja használni tud. Azt is szem előtt tartottuk, hogy az újgenerációs tankönyvek és a hozzájuk kapcsolódó digitális tananyagok, interaktív feladatok elérését támogassuk, illetve segítséget nyújtsunk a köznevelés adminisztrációs rendszere, a KRÉTA-felület hatékony alkalmazásához. Videóajánlónkat a webináriumokhoz ITT tekintheti meg.

A februári-márciusi webináriumaink második tematikus csoportja ötleteket, inspirációt, illetve mintát ad a pedagógusoknak a Digitális Témahét programjában való részvételhez. Az előadásokban bemutatott projekteket innovatív, illetve a Digitális Témahéten díjazott pedagógusok valósították meg. Videóajánlónkat a webináriumokhoz ITT tekintheti meg.

Az online előadások harmadik tematikus csoportjába azok a webináriumok tartoznak, amelyek módszertani útmutatást nyújtanak a pedagógusoknak a távoktatáshoz, illetve azokhoz a digitális megoldásokhoz, amelyek a projektekben is eredményesen alkalmazhatók. Videóajánlónkat a webináriumokhoz ITT tekintheti meg.

A Digitális Témahét szervezői a továbbiakban is naponta frissülő szakmai tartalmakkal (webináriumok, ajánlások, cikkek) támogatják az – immár online módon szerveződő és megvalósítandó – projektek elkészítését. Valamennyi online előadásunk felvétele elérhető a Digitális Témahét Youtube-csatornáján és Tudásbázisunkban, a módszertani leírások között.

Legyetek ti is felfedezők! Csatlakozzatok a Digitális Témahét programjához!

Kapcsolódó cikkek:

Rendkívüli webináriumok a digitális távoktatás lehetőségeiről

Digitális Témahét mintaprojektek a távtanulásban

Hivatalosan is startol a Digitális Témahét! Miért különösen fontos ez a programsorozat a koronavírus-járvány idején?

Online kisokos

Digitális Témahét mintaprojektek a távtanulásban