Digitális Témahét 2019 különdíjak

2019. március 13.

BOOKR Kids Pedagógus különdíj „BOOKR Suli  a jövő irodalomórája” projektötletet megvalósító intézmények pedagógusai számára

A BOOKR Kids különdíjat hirdet a Digitális Témahét programjában „BOOKR Suli – a jövő irodalomórája ” című projektötletet megvalósító intézmények pedagógusai számára. 
A BOOKR Kids – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – két pályaművet jutalmaz, egy-egy osztály minden tagjára és két tanárjára kiterjedő BOOKR Suli éves előfizetéssel.

További részletek itt.

 

Oracle Academy Intézményi Különdíj - „Kódolj STEM projektet!” - projektötletet megvalósító intézmények számára 

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, amelyekben a STEM (tudomány, technológia, mérnöktudomány, matematikai) területekhez kapcsolódóan, a megvalósítás része valamely programozási nyelv/környezet (pl. Scratch, vagy bármely más programozási nyelv) használata.  

Az Oracle Academy – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – összesen 9 pályaművet jutalmaz, 3 általános iskolai, 3 gimnáziumi és 3 szakképzési intézményi projekt megvalósítóját, az alábbi különdíjjal:  

  • Intézményenként 1-1 BBC Micro:bit Club készlet (ennek tartalma: 10 micro:bit, 10 USB kábel, 10 elemtartó, 20 AAA elem).  

Az eszközkészleten túl az Oracle Academy a nyertes intézmények 4-4 tanára részére 3 órás képzést (nyertes szakképzési intézmény esetén 5-5 tanár részére), valamint ajánlott szakmai linkgyűjteményt is biztosít.

További részletek itt.

 

Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhely  Intézményi Különdíj - „Nagy felfedezések kora”  projektötletet megvalósító intézmények számára 

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, melyekben tanárok és gyerekek együtt dolgozzák fel a történelmi nagy felfedezések korát.  

A Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhely 1 pályaművet jutalmaz.  A nyeremény egy 3 órás workshop a Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, 10 tanár és 10 diák részére. 

További részletek itt.

 

Különdíj „A legaktívabb külhoni magyar intézmény” számára

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „A legaktívabb külhoni magyar intézmény” különdíjat hirdet azon külhoni magyar intézmény támogatására, amely a Digitális Témahét során az iskolában tanuló magyar diákok számának arányában dokumentálhatóan (fotó, videó, jelenléti ív) a legtöbb gyereket vonja be a programokba. A pályázó intézmények közül két iskola részesül a különdíjban.

A különdíj egy tanulást segítő csomag, melynek elemei:

a) 10 db BBC micro:bit, az oktatásban számos tantárgy tanításában felhasználható programozható mikrokontroller,

b) a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ támogatásával megvalósuló BBC micro:bit pedagógus-továbbképzés,

c) 200.000 Ft támogatás digitális eszközvásárláshoz.

A pályázat további részletei itt.

 

Seppo különdíj –  játékkészítő pályázat a Digitális Témahéten!

A Stiefel Eurocart Kft. pályázatot hirdet a Digitális Témahétre regisztrált intézmények pedagógusai számára, akik a seppo.io oldalon mobileszközzel támogatott játékokat készítenek, és megosztják ezeket a SEPPO weboldalán.

A pályázók közül 3 pedagógus részesül díjazásban, a nyertesek egy-egy éves SEPPO hozzáférést kapnak.

Pályázatok beérkezésének határideje 2019.05.03.

További részletek itt.

 

Micro:bit „Kódolj velünk!” intézményi különdíj

A különdíj azon pályázók között kerül elbírálásra, akik bármely tantárgyi összetételben, de különösen a STEAM (tudomány, technológia, mérnöktudomány, művészet, matematikai) területekhez kapcsolódóan projektjükben programozást/kódolást valósítanak meg. Az eszközhasználattal kapcsolatosan és a programnyelvekre vonatkozóan a pályázat nem ír elő megkötést.

A Micro:bit – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 1 db pályaművet jutalmaz. 

A nyertes projekt nyereménye: 10 db micro:bit go eszköz

További részletek itt.

 

Raabe Klett „Kódolj és játssz!” intézményi különdíj

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, amelyekben a STEAM (tudomány, technológia, mérnöktudomány, művészet, matematikai) területekhez kapcsolódóan algoritmizálást, offline kódolást vagy blokk alapú programozási nyelvet (pl. Scratch) használnak. A különdíj elbírálásának további feltétele, hogy legalább 2 intézmény (pl. egy óvoda és egy iskola) közösen dolgozzon a projekt megvalósításán. 

A nyertes projekt nyereménye részt vevő intézményenként: 

  • 1-1 Scottie Go! társasjáték (választás szerint Iskolai vagy Basic változat), valamint  

  • intézményenként 1 pedagógus számára ingyenes hozzáférés a „Programozás tanítása alsósoknak – Blokkprogramozás” c. e-learning tananyaghoz.  

További részletek itt.

 

„Taníts videóval is!” – mProve Solutions intézményi különdíj

Az mProve Solutions különdíjat hirdet a Digitális Témahéten „Taníts videóval is!” című projektötletet megvalósító intézmények számára. 

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, amelyek része, hogy a diákok telefonnal, fényképezővel vagy kamerával készítenek egyszerű videókat.  

Az mProve Solutions – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 3 pályaművet jutalmaz.  

A nyertes intézmények részvételi lehetőség kapnak a „Készíts videót PowerPoint-tal!” tréningen. Egy intézményből 12 pedagógus részvételére van lehetőség. Kérjük, hogy a résztvevők hozzák magukkal a laptopjukat (Office 365 szükséges az ismeretek elsajátításához).  

További részletek itt. 

 

„Készítsetek társasjátékot!” pályázat 2019

Szeretnétek egy CRAFTBOT 3D nyomtatót? Nem kell mást tenni érte, mint nyomtatni egy társasjátékot!

CraftUnique ismét pályázatot hirdet a Digitális Témahét keretében.  A tét: egy CraftBot Plus 3D nyomtató 

A jelentkezéshez egy rövid kérdőívet kell kitölteni, amiben szerepelnek a kiválasztási feltételek. Ezen kritériumok alapján választ ki a CraftUnique 10 középiskolát. 

Jelentkezési határidő: 2019. április 4. 17 óra. 

További részletek itt.

 

„Iskolai könyvtárak az információs műveltségért” különdíj

Az EKE OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum és a Könyvtárostanárok Egyesülete 2019-ben „Iskolai könyvtárak az információs műveltségért” elnevezésű pályázatot hirdet. Olyan intézmények jelentkezését várjuk, amelyek a témahét alatt olyan projektet valósítanak meg, melynek során a diákoknak egy komplex információs problémát kell megoldaniuk, ennek során egyszerre kell hasznosítaniuk a digitális és a más forrásból származó információkat. 

A különdíjat elnyerő iskola az iskolai könyvtára számára egy min. 60 kötetes könyvcsomagot, ingyenes OPKM szolgáltatásokat és a KTE szakmai napjára való előadói felkérést nyer.

Jelentkezési határidő: 2019. április 18. 

További részletek itt.

 

Abacusan intézményi különdíjak

A beérkező pályázatok közül az Abacusan Stúdió – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 3 pályaművet jutalmaz.  

Két intézmény az alábbi különdíjakban részesül (intézményenként): 

  • egyeztetett időpontban 3 pedagógus térítésmentes képzése a 30 kreditpontos, Robotika foglalkozásvezető továbbképzésen és

  • részvétel az Abacusan által szervezett VándoRobot programban (2019/2020. tanév során). 

További egy intézmény az alábbi különdíjban részesül:

Az intézmény 5 diákja térítésmentesen részt vehet az Abacusan Nyári Élménytábor szakmai programjában (2019.07.28–08.03.), izgalmas lehetőségekkel a robotika, kódolás, természettudományos területeken. 

További részletek itt.

 

Gödöllői Királyi Kastély különdíja

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, melyekben tanárok és gyerekek együtt valósítanak meg történelmi témájú iskolai/óvodai projektet.  

A beérkező pályázatok közül a Gödöllői Királyi Kastély – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 1 pályaművet jutalmaz.  

A nyertes intézmény díja egy osztálynak szóló belépőjegy a Gödöllői Királyi Kastélyba és a Nosztalgiafotó szolgáltatás igénybevételére.  

További részletek itt.

 

Giving Hungary Alapítvány intézményi különdíj

A Giving Hungary Alapítvány – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 2 pályaművet jutalmaz. A nyertes intézményekből 25-25 fő ingyenesen részt vehet a Kód Teátrum előadásán, amely a kiskamaszkortól a felnőtté válásig tapasztalható emberi helyzeteket dolgozza fel, a középpontba a digitalizációval járó új kihívásokat állítva. 

További részletek itt.

 

Balázs Diák Pedagógus különdíj

A Balázs Diák Kft. különdíjat hirdet a Digitális Témahéten projektet megvalósító gyógypedagógusok és/vagy fejlesztő pedagógusok számára. 

A beérkező pályázatok közül a Balázs Diák Kft. – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ közreműködésével – 3 pályaművet jutalmaz.   

A különdíjat elnyerő pedagógusok 1 éves ingyenes előfizetést kapnak az Ügyesedni online játéktér felületéhez. 

További részletek itt.

 

A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület különdíja

A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület két, egyenként 100.000 Ft értékű különdíjat ajánl fel a Digitális Témahéten projektet megvalósító pedagógusok számára.

  • A legjobb alsó tagozatos digitális eszközzel támogatott matematikaprojekt díját az a pedagógus nyerheti el, akinek megvalósított projektjében egészséges (az adott korcsoportnak megfelelő) a digitális és a hagyományos eszközök aránya, valamint a digitális eszköz használatának a hagyományoshoz képest jól látható hozzáadott pedagógiai értéke van.

  • A legjobb felső tagozatos vagy középiskolás GeoGebra/Geomatech alkalmazás különdíját egy, a Digitális Témahéten megvalósított projekt nyerheti el, attól függően, hogy milyen mértékben használták fel a Geomatech rendszer nyújtotta előnyöket. 

További részletek itt.

 

Darts Matek Pedagógus Különdíj

A különdíj azon projektek között kerül elbírálásra, amelyekben a Dartsmatek szoftver használata a megvalósítás része. 

A beérkező pályázatok közül a Darts Matek Kft. 1 pályaművet jutalmaz, a győztes pedagógus jutalma 1 éves, teljes körű, ingyenes Darts Matek szoftverhasználat. 

További részletek itt.

 

Microsoft Magyarország Pedagógus különdíjai

A Microsoft Magyarország a Digitális Témahét minden díjazott pedagógusa számára lehetővé teszi a pályázat nélküli, automatikus csatlakozást a Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert közösséghez, ahol számos szakmai tartalom és képzés várja őket.

A pedagóguspályázat első 3 helyezettje a tanév során elviheti a csoportját egy játékos találkozásra a Microsoft Magyarország székházába.

További részletek a Microsoft Innovatív Pedagógus Szakértő programjáról itt.

 

„Pályaorientáció – A drónoké a jövő” intézményi különdíj

A DUPLITEC Kft. mint a DJI hivatalos forgalmazója és szervize, valamint a DJI ARS Budapest különdíjat hirdet a Digitális Témahét keretében „A drónoké a jövő” pályaorientációs program címmel.

A különdíj azon pályázók között kerül elbírálásra, akik az elsők között jelentkeznek, maximum 25 fős csoportokkal. Az első 15 jelentkező csoport egy bemutatóval egybekötött előadáson ismerkedhet meg a jövő drónszakmáival. 
A csoportok látogatására a DUPLITEC Kft.-vel előre egyeztetett időpontban kerül sor. 

További részletek itt.

 

DJI Tello drónprogramozó verseny

A DUPLITEC Kft. mint a DJI hivatalos forgalmazója és szervize, valamint a DJI ARS Budapest különdíjat hirdet a Digitális Témahét keretében „DJI TELLO drónprogramozó verseny” címen, általános iskolák számára.

A versenyzők közül a DUPLITEC Kft. mint a DJI hivatalos forgalmazója és szervize, valamint a DJI ARS Budapest az első három helyezettet jutalmazza.  

A nyertes intézmények jutalma:  

I. helyezett: 2 db DJI Tello-Edu drón + 5 db akkumulátor + töltőállomás 

II. helyezett: 1 db DJI Tello-Edu drón + 5 db akkumulátor + töltőállomás,  

III. helyezett: 1 db Tello drón + 5 db akkumulátor + töltőállomás 

További részletek itt.

 

Pályázat AR/VR témájú projektötletet megvalósító intézmények számára

Az ARworks Kft. pályázatot hirdet AR/VR témájú projektötletet megvalósító intézmények számára. 

A díj azon projektek között kerül elbírálásra, amelyekben a Unity fejlesztői szoftver segítségével, 3D elemeket tartalmazó, mobiltelefonon vagy tableten futtatható Kiterjesztett Valóság vagy VR szemüvegben futtatható Virtuális alkalmazás készül. 

A beérkező pályázatok közül az ARworks – a Digitális Pedagógiai Módszertani Központtal együttműködve – 1 pályaművet jutalmaz egy Oculus Go VR szemüveggel

Benyújtási határidő: 2019. május 17.

További részletek itt.

 

A fő díjkategóriákról a pályázati kiírásban további információk érhetők el.