Webináriumok áprilisban is

2018. március 22.

1. Digitális múzeumpedagógia a Mobidikben - Mobil Digitális Iskolában

Előadók: Vanya-Lukács Imola és Koltay Eszter (Mobidik program trénerek)

A Mobidik - Mobil Digitális Iskola egy  legmodernebb oktatási digitális felszereltséggel rendelkező utazó osztályterem, mely 2017. év elején indult országos útjára a Digitális Oktatási Stratégia bevezetésének zászlóshajójaként. A hagyományos órák mellett kidolgoztunk számtalan tanrenden kívüli tananyagot, melyek a játékos digitális módszertanokon alapuló technikákat veszik sorra. Alapvető célunk a pedagógusok digitális tájékozottságának segítése.

A webinárium során bemutatott Tudatos reklámfogyasztás digitálisan! elnevezésű óránk egy múzeumpedagógiai alapokon nyugvó úttörő digitális óra, melyet a Közgyűjteményi Főosztály koordinációja mellett  a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum múzeumpedagógusaival és a Múzeumdigitár Közgyűjteményi Digitális Portál aktív bevonásával dolgoztunk ki a Mobidikben.
A Közgyűjteményi Digitalizációs Stratégia célul tűzi ki az autentikus közgyűjteményi tartalmak széles körű társadalmi hasznosítását, ezen belül kiemelt figyelmet szentel az oktatási felhasználásra, hiszen a magas minőségű források rendkívül jól felhasználhatók az iskolai tananyagok demonstrálása során.
Először kerül bemutatásra ez a széles körű interdiszciplinális összefogás, mely hatalmas áttörést jelenthet az oktatásban.

Megkérjük tisztelt hallgatóinkat, hogy egy tervezett közös játék sikeréhez előzetesen készítsék maguk mellé mobiltelefonjukat vagy laptopjaikat/tabletjeiket, melyre kérjük telepítsék a Kahoot! nevű alkalmazást vagy a böngészőjükbe hívják be előzetesen ezt az oldalt: https://kahoot.it/

                                          A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

2. Projekteredmények bemutatása a Digitális Témahéten

Előadó: Főző Attila László

A webinárium témái:

  • Milyen eredmények, termékek lehetnek a miniprojektekben?
  • Milyen online eszközöket érdemes használni a projekteredmények bemutatására?
  • Hogyan érdemes pályázni a Digitális Témahéten?

                                          A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

3. Oktatás a makerspace-ekben Magyarországon és a világon

Előadók: Fuchs Péter és Buda Barna

Mi az a makerspace, a digitális közösségi alkotóműhely?
Milyen technikák vannak a digitális alkotótérben?
Hogyan válhat a digitális alkotókultúra az oktatás részévé? 
Mi az az alkotópedagógia?
Mik az alkotópedagógia alap technikai eszközei, céljai, nemzetközi eredményei?

                                         A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

Az élő webinárium egy online felületen lesz megtekinthető, a jelentkezők emailben kapják majd meg a belépéshez szükséges információkat. Az előadás során kérdezni is lehet majd az előadótól. Az előadást rögzítjük és a Digitális Témahét YouTube csatornájára feltöltjük.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!