Vodafone Digitális Iskola

2018. március 29.

Tisztelt Újonnan Jelentkező Intézmény!

Ezúton szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány különdíjat hirdet a Digitális Témahét programjában először résztvevő oktatási intézmények számára. A szakmai zsűri bírálata alapján a különdíjat elnyerő intézmény pályázat nélkül nyer felvételt a Vodafone Digitális Iskola Programjába.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2 éve indította el a Digitális Iskola Programot azzal a céllal, hogy egyenlő esélyeket teremtsen a diákoknak a digitális kompetenciák megszerzéséhez. A Program az ország 24 iskolájában mintegy 6500 gyerek oktatását és csaknem 700 pedagógus munkáját támogatja a digitális korlátok lebontásában.

A különdíj alapításának célja, hogy ösztönözze az okos eszközök kreatív és minél sokoldalúbb használatát az iskolai oktatásban, ezáltal fejlesztve a digitális kompetenciát alkotó készségeket, képességeket. Az oktatási intézmények olyan magas szintű digitális projektekkel pályázhatnak, amelyekben hangsúlyos szerepet kapnak a digitális eszközök és módszerek – ezen felül nincs más megkötés!

A különdíjra olyan iskolák jelentkezését várják, ahol hátrányos helyzetű gyermekek is tanulnak. A pályázati feltételek között szerepel továbbá új tartalom létrehozása valamely digitális eszköz segítségével (pl. Vodafone AppTárban óravázlat létrehozása és eredményének bemutatása, videókészítés, online kérdőív létrehozása stb.).

Az elbírálás feltételei:

  • részvétel a Digitális Témahéten legalább egy projekttel
  • a megvalósított projekt eredményei (fotókkal) megjelennek az iskola honlapján vagy más publikus felületen
  • a megvalósított projekt során megvalósul a digitális kompetencia fejlesztése
  • az elbírálás során előnyt élveznek az egyedi, innovatív projektek, valamint a projektekben résztvevő tanulók száma

Pályázni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2018. május 2-ig!