OTP Fáy Alapítvány különdíj 2024

2024. március 13.

Az OTP Fáy Alapítvány a Digitális Témahét 2024. évi programjának keretében különdíjat hirdet azon csatlakozó általános iskolák pedagógusai számára, akik olyan pedagógiai projekteket valósítanak meg, amelyekben megjelenik a pénzügyi tudatosság témája.

A különdíjat 2 pedagógus nyerheti el. A nyereményük egy Állatkerti pénzügyi tréning a két nyertes pedagógus egy-egy osztályának, amely tartalmazza a 120 perces állatkerti tréninget, a belépők árát és egy pizzaebédet a tanulók és kísérőtanáraik számára.  A programra a budapesti vagy a nyíregyházi állatkertben kerül majd sor a nyertes iskolák választásának megfelelően.

Az elbírálás feltétele
A pályázat kiírója azon pedagógiai projekteket részesíti előnyben, amelyekben korszerű, innovatív módon dolgozzák fel a tanulók a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismereteket, gyakorlati tudnivalókat.
A pályázatokon való részvétel a Digitális Témahét oldalán való regisztrációhoz kötött. A regisztráció hiánya automatikus kizárást jelent a pályázatból! Az általános pályázatok beadásával a pályázó a különdíjakra is automatikusan pályázik.

A pályázatok benyújtása
A pályázatokat 3-5 perces videók formájában kérjük benyújtani az alábbi, a pályázat kategóriájának megfelelő online pályázati űrlapon 2024. május 1-ig (új határidő).
A Digitális Témahét projekttervsablon használata nem kötelező, de előnyt jelenthet a pályázat elbírálása során. A projektek teljes körű bemutatását kiegészítheti az intézmény honlapján megosztott információ is.

PEDAGÓGUS PÁLYÁZATI ŰRLAP
 

A témához kapcsolódó webinárium: 2024. március 20. 19.00 - Digitális veszélyek, pénzügyi ragadozók (előadó: Hoós Ildikó, senior tréner, OTP Fáy Alapítvány)


A különdíj felajánlója, az OTP Fáy Alapítvány
Az OTP Fáy Alapítvány célja a fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, ezen belül kiemelten a pénzügyi kompetenciáiknak a fejlesztése. A pénzügyi tudatosság erősítése, a gazdasági ismeretek bővítése mellett karriertervezés és pályaorientáció, fenntarthatóság, valamint a sikeres élethez fontos szociális kompetenciák területén is nyújt képzéseket általános- és középiskolások, illetve fiatal felnőttek számára. Évente több, mint 35.000 diák vesz részt ingyenes, szemléletformáló képzésein, amelyek gyakorlatorientált, élményalapú oktatási módszertanra épülnek, és mind jelenléti tréningek formájában, mind digitális formában elérhetőek (interaktív stream és e-learning tananyagok). 
Az Alapítvány két korszerű, high-tech eszközökkel felszerelt Oktatási és Innovációs Központot is üzemeltet Budapesten, illetve Nyíregyházán, amelyek inspiráló környezetet biztosítanak a képzésekhez. Az Alapítvány edukációs programjai, termékei számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek.