Ebben a tanévben is Digitális Témahét – Pályázatok és értékes díjak

2024. április 07.

2024. április 8-án rajtol a 9. Digitális Témahét amelyhez ebben a tanévben is már több száz köznevelési és szakképzési intézmény csatlakozott határon innen és túl, több mint százezer tanulóval. 

A Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságának támogatásával, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szervezésében zajló program kiemelt témái a digitális állampolgárság, a digitalizáció jelene és jövője, a digitális technológia eszközei és alkalmazásai az oktatásban, az algoritmikus gondolkodás és programozás mint az alkotás eszközei, a mesterséges intelligencia jellemzői, lehetőségei és veszélyei, illetve a digitális biztonság és digitális esélyteremtés, de a pedagógusok szabadon választhatnak egyéb, a tantervhez illeszkedő projekttémákat is.

A projektek sikeres megvalósításához a Digitális Témahét szervezői már januártól folyamatos támogatást biztosítanak tanácsadással és szakmai webináriumok szervezésével, melyek felvételei a korábbi évek hasonló programjaival együtt megtekinthetők a Digitális Témahét YouTube-csatornáján.

A 9. Digitális Témahét pályázati kiírása idén minden korábbinál több kategóriában kínál értékes nyereményeket több millió forint értékben a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága és a szakmai támogató partnerek jóvoltából. A különböző kategóriákban benyújtható pályázatokra néhány perces, a megvalósított projekteket bemutató videókkal lehet jelentkezni 2024. április 28-ig

A Digitális Témahét 2024-es programjának ünnepélyes díjátadójára és a sikeres projekteket bemutató konferenciára 2024 júniusában kerül sor, Budapesten.
Regisztrálják intézményüket a 9. Digitális Témahétre, és kerüljenek fel a digitális pedagógia térképére!

A Digitális Témahét az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért alapítvány közreműködésével, a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.