Digitális Témahét online kitűző

2018. február 14.

A Digitális Témahétre immár harmadik alkalommal kerül sor 2018. április 9. és 13. között. Az esemény az államilag meghatározott tanév rendjében is szerepel.

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A Digitális Témahéthez csatlakozó pedagógusok és tanulók változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során. A projektek legalább egynaposak, de akár egész héten is a digitális pedagógia állhat a középpontban.

Az intézmények számára a Digitális Témahétre történő regisztráció kötelezettséggel nem jár, ezzel a szándékukat fejezik ki, hogy iskolájukban egy vagy több digitális oktatási projektet szeretnének megvalósítani.

A regisztrációt követően minden intézmény online kitűzőt kap (iskolai badge), amelyet elhelyezhetnek az iskola honlapján, jelezve a szülők, valamint iskola iránt érdeklődők számára, hogy az intézmény szemléletében felkészült a pedagógiai módszertanának megújítására, támogatva a digitális kompetenciát alkotó készségek, képességek fejlesztését, a digitális pedagógia elterjesztését. Továbbá a regisztrált intézmények felkerülnek a Digitális Témahét programtérképére, és bekerülnek a Digitális Témahét adatbázisába.