Da Vinci Magyarország – Magyar Telekom különdíj 2024

2024. március 15.

A Da Vinci Magyarország és a Magyar Telekom a Digitális Témahét 2024. évi programjának keretében különdíjat hirdet a 4-8. évfolyamon tanító pedagógusok számára, akik olyan pedagógiai projekteket valósítanak meg a tanulóikkal, amelyek középpontjában egy podcast tervezése, készítése áll. 

Különdíjak

  • 10 sikeresen pályázó intézmény 1 éves Da Vinci streaming előfizetéssel* gazdagodik. Az előfizetést az intézményben és otthon is használhatják mind a tanulók, mind a pedagógusok. 
  • A 3 legjobb pályázó podcast terveit a Da Vinci és a Telekom megvalósítja. Ehhez minden szükséges eszközt biztosít a Telekom az Aréna-podcast stúdiójában, valamint a debreceni Telekom KraftLab alkotóterében. Az elkészült podcastok felkerülnek a Da Vinci Magyarország Facebook- és a Telekom Hello Szülő oldalára is. Ezen felül a 3 legjobb projektet vezető pedagógus egy-egy Da Vinci ajándékcsomagban részesül.

Az elbírálás feltétele
A különdíjban azok a csoportok részesülhetnek, akik úgy érzik, hogy van mondanivalójuk a világnak, és ezt a mondanivalót szívesen adnák át a podcast műfaján keresztül, projektben együtt dolgozva. A podcast témája szabadon választható, nincs meghatározott témához kötve. 
A pályázati elvárás egy podcast csatorna megtervezése, az első adás kidolgozott tervével.

Néhány szempont hozzá:
Milyen podcast csatornát indítsak? 

  • Témakör kiválasztása, csatorna elnevezése.
  • Elképzelés és az első adás forgatókönyvének bemutatása.
  • A csatorna borítóképének megtervezése.
  • Első epizód forgatókönyvének részletes megírása, megtervezése (kiemelt figyelemmel a témára, kérdésekre, megszólalókra).

Egy pedagógus több projekttel (különböző osztályok) is jelentkezhet!
A pályázatokon való részvétel a Digitális Témahét oldalán való regisztrációhoz kötött. A regisztráció hiánya automatikus kizárást jelent a pályázatból! Az általános pályázatok beadásával a pályázó a különdíjakra is automatikusan pályázik.

A pályázatok benyújtása
A pályázatokat 3-5 perces videó (prezentáció) formájában kérjük benyújtani az alábbi, a pályázat kategóriájának megfelelő online pályázati űrlapon 2024. május 1-ig (új határidő).

Előnyt jelent az elbírálás során, ha a pályázók PPT formájában is benyújtják a terveiket!

A Digitális Témahét projekttervsablon használata nem kötelező, de előnyt jelenthet a pályázat elbírálása során. A projektek teljes körű bemutatását kiegészítheti az intézmény honlapján megosztott információ is.

* Mit tartalmaz a Da Vinci streaming előfizetés:
A Da Vinci streaming szolgáltatása több száz órányi díjnyertes oktatási és ismeretterjesztő műsort és játékot kínál a 7+ éves korosztály számára. Az iskolai tananyaggal megfeleltethető videók felfedezésre, kísérletezésre és önálló alkotásra bátorítják a gyerekeket. A digitális oktatási platform tartalmai segítik a gyermekeket, hogy érdekes tények, izgalmas kihívások, nagyszerű történetek és otthon elvégezhető kísérletek által bevonódjanak a tanulás világába. A szórakozva tanulás az iskolai teljesítményt is segíti, hirdetésmentes, biztonságos, kidSAFE tanúsítvánnyal rendelkezik.
A stream egyidőben, akár 5 eszközön is követhető, számítógépen, mobilon, tableten, okostévén is.


PEDAGÓGUS PÁLYÁZATI ŰRLAP