A Digitális Témahétről

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Az 2015/2016-os tanévben, a program első évében óriási volt a siker: közel 2000 digitális pedagógiai projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével.

A 2016/2017-es tanévben tovább bővült a csatlakozók száma: több mint 3000 digitális oktatási projekt valósult meg 7000 tanár közreműködésével és 130000 diák részvételével.

A 2017/18-as tanévben ismét lesz Digitális Témahét 2018. április 9. és 13. között, és reméljük, hogy a résztvevők száma tovább fog nőni. Az idei tanévben kiemelt szempontjaink a médiatudatosságra való nevelés, a gyermekvédelem, a digitális közgyűjtemények használata. A projektek tervezésénél kérjük, hogy ezeket a szempontokat vegyék figyelembe!

A tanárok felkészülését a Tudásbázisban elérhető kész minta-projektcsomagok és számtalan pedagógiai segédlet segíti.

Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, melyek elérhetőségét szintén a honlapon lehet majd megtalálni. A programtérképen minden regisztrált intézmény és partnerprogram megjelenik.

Az iskolák 2017. október 20-tól regisztrálhatnak, a partnerek jelentkezését pedig folyamatosan várjuk.