Célcsoport

Típus

Évfolyam

{{ $item.name }}

Helyszín

{{ $item }}

A tartalmi kínálatot folyamatosan bővítjük.

LearningApps.org – tippek és trükkök tankockázóknak (webinárium)

Novák Károly

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A webináriumon egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredményt produkáló webkettes alkalmazást, a Learning Apps-t ismerhetjük meg, melyet sikerrel használhatunk a napi tanítási gyakorlatunk során.

Tovább

BEE THE BEST - hogyan motiváljunk gamifikációval? (webinárium)

Kalocsa Ibolya

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A webinárium mindazoknak szól, akik érdeklődnek a gamifikáció iránt és egyszerűen kezelhető, szórakoztató és motiváló értékelési rendszert keresnek tanulóik számára, korosztálytól függetlenül.

Tovább

Minecraft oktatási változat beszerzése és beüzemelése (webinárium)

Rideg Márton

3. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be a Minecraft programban építkezve. Hogyan szerezhető be és telepíthető a Minecraft kifejezetten oktatásra szánt változata. Segítség szaktanároknak és rendszergazdáknak a népszerű program iskolai alkalmazásához.

Tovább

Hacking STEM projektek (webinárium)

Nádori Gergely

5. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

Projektek természettudományok tanításához. A Hacking STEM kezdeményezés kész projektterveket kínál a természettudományok, matematika és informatika tanításhoz. A konkrét tantárgyakhoz is kapcsolható projektek során a diákok megismerkednek a mérnöki tervezés, elektronika, adattudomány alapeleveivel. A webináriumban bemutatjuk az egyes projekteket és ötleteket adunk azok adaptálásához, módosításához is.

Tovább

OneNote, mint tanulásszervező alkalmazás (webinárium)

Klacsákné Tóth Ágota

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahétre felkészülés jegyében tartott, a Microsoft OneNote alkalmazásról szóló webináriumi előadás felvétele. Előadó: Klacsákné Tóth Ágota.

Tovább

Wolfram language (webinárium)

Nádori Gergely

5. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahét felkészítő webináriumok sorozatának március 24-én tartott előadásában Nádori Gergely, a Tanárblog szerzője mutatott jó példákat a Wolfram programozási nyelv tanórai használatára.

Tovább

Digitális kincskeresés (webinárium)

Főző Attila László

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahétre felkészülés jegyében tartott, geolokációs játékokról, azok iskolai alkalmazásáról szóló webináriumi előadás felvétele. Előadó: Főző Attila László, az IVSZ munkatársa.

Tovább

Virtuális osztálytermek alkalmazásának tapasztalatai (webinárium)

Kerek Roland, Tóth-Mózer Szilvia, Tusorné Fekete Éva

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

Digitális Témahét  webinárium, amelynek témakörei és előadói: Google Classroom (Kerek Roland), NEO LMS (Tóth-Mózer Szilvia), Edmodo (Tusorné Fekete Éva).

Tovább

Animációk használata a Digitális Témahét tevékenységeiben (webinárium)

Abonyi-Tóth Andor

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahétre felkészülés jegyében tartott, az animációkészítésről szóló webináriumi előadás felvétele. Előadó: Abonyi-Tóth Andor.

Tovább

A digitális munkarend iskolai tapasztalatai III. Pedagógus szemszögből (webinárium)

Hipik Angéla (Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, tanár) és Zsigó Zsolt (Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma, tanár)

1. - 12. évfolyam

Módszertani leírás

A 2020. március 16-tól  a Kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A webináriumon a változást követő első hetek távtanítási tapasztalatairól, bevált megoldásokról, nehézségekről, sikerekről mesélnek a webinárium előadói.

 

Tovább

Digitális Témahét webinárium: 2017-es tanári díjazottak előadása (webinárium)

Klacsákné Tóth Ágota (Budapest XX. Kerületi Nagy László Általános Iskola és Gimnázium, tanár) és Nemes-Nagy Erika (Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája, tanár)

1. - 12. évfolyam

Módszertani leírás

A webináriumon a OneNote alkalmazás funkcióival ismerkedhetünk meg két projekten keresztül. Elsőként természettudományos fókusszal megvalósult projekttémákat, a projekek megvalósításának legfontosabb lépéseit (tervezés, értékelés, tevékenységek, feladatlapok, produktumok) a OneNote lehetőségein keresztül ismerhetjük meg. Az előadás második felében egy humán tárgyakat is integráló projekt lépéseit és azok sikeres megvalósítását támogató értékelési módszereket ismerhetünk meg.

Tovább

eBook készítésről kicsiknek és nagyoknak (webinárium)

Egri Józsefné

1. - 12. évfolyam

Módszertani leírás

A webinárium az alsó és felső tagozatra differenciálva, online és offline módszereket mutat be eBook készítéshez.

Tovább