Célcsoport

Típus

Évfolyam

{{ $item.name }}

Helyszín

{{ $item }}

A tartalmi kínálatot folyamatosan bővítjük.

MÉDIAPAKK tananyagcsomag

Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége

1. - 12. évfolyam

Digitális taneszköz

A MÉDIAPAKK tananyagcsomag három korosztálynak (alsós, felsős, középiskolás) kínál korosztályonként 3x90 perces médiatudatosságot, médiaértést fejlesztő teljes tananyagot. A tananyagok mobileszköz-központúak, a diákok saját médiaélményeire építenek, és a médiafogyasztás aktuális kérdéseit (függőség, álhírek, biztonság mobil környezetben stb.) vizsgálják.

Tovább

Az vagy, amit kedvelsz - internet, közösségi oldalak

Timár Borbála - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

5. - 12. évfolyam

Digitális taneszköz

A Cambridge-i egyetem honlapján található online teszt a felhasználó Facebook-like-jai alapján készít személyiségképet. Az alkalmazást felhasználva a segédanyag ajánlásait követve összeállíthatod a csoport életkorának, a tantárgynak és az időkeretnek megfelelő foglalkozást. Beszélhettek a digitális lábnyomról, az online személyiságekről, a legnépszerűbb like-ok listája alapján a sztereotípiákról is.

Tovább

Pályaorientációs videótár - Legyél programozó!

Tisza Géza

7. - 12. évfolyam

Digitális taneszköz

Az IT pálya jó karrierlehetőség. Összegyűjtöttünk néhány videót, amelyen programozók, az IT világ meghatározó szereplői beszélnek a programozás fontosságáról, az digitalizáció szerepéről a gazdaságban, az oktatásban, a mindennapjainkban

Kezdeményezz beszélgetést diákjaiddal a témában!

Tovább

Internetbiztonság játékok a Televele honlapján

Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

5. - 8. évfolyam

Digitális taneszköz

Két játékot ajánlunk a Televele Egyesület honlapjáról. A SmartKid egy interaktív kvíz. Itt az tájékozott gyerek segít a digitális világban járatlanabb szüleinek. A Kalandor – Légy az internet bajnoka! pedig egy izgalmas, akciódús kalandjáték, amiben az internet veszélyeivel küzd meg a játékos.

Tovább

Biztonságos Internethasználat oktatóvideók

Safer Internet Magyarország

1. - 12. évfolyam

Digitális taneszköz

Netes ismerkedés, online játékok, internetes zaklatás, internetfüggőség, adatvédelem, közösségi oldalak. Kezdeményezz beszélgetést a témákról, és használd hozzá a Safer Internet Magyarország tanulságos és vicces oktatóvideóit! (Ezen a Youtube csatornán találsz videópályázatra készült gyerekalkotásokat, Safer Internet figyelemfelkeltő videókat, interjúkat és egy gyűjteményt más szervezetek kampányaiból.

Tovább

Biztonságos Internethasználat oktatóanyagok

Safer Internet Magyarország

1. - 12. évfolyam

Digitális taneszköz

Snapchat, Twitter, Instagram? Mik ezek? Hogyan beszélgessek diákjaimmal a netes gyűlölködésről? Mit tanítsak nekik az internetbiztonságról? Megtalálod a válaszokat a Safer Internet Magyarország oktatási anyagai között.

Tovább

LearningApps.org – tippek és trükkök tankockázóknak (webinárium)

Novák Károly

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A webináriumon egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredményt produkáló webkettes alkalmazást, a Learning Apps-t ismerhetjük meg, melyet sikerrel használhatunk a napi tanítási gyakorlatunk során.

Tovább

BEE THE BEST - hogyan motiváljunk gamifikációval? (webinárium)

Kalocsa Ibolya

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A webinárium mindazoknak szól, akik érdeklődnek a gamifikáció iránt és egyszerűen kezelhető, szórakoztató és motiváló értékelési rendszert keresnek tanulóik számára, korosztálytól függetlenül.

Tovább

Minecraft oktatási változat beszerzése és beüzemelése (webinárium)

Rideg Márton

3. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be a Minecraft programban építkezve. Hogyan szerezhető be és telepíthető a Minecraft kifejezetten oktatásra szánt változata. Segítség szaktanároknak és rendszergazdáknak a népszerű program iskolai alkalmazásához.

Tovább

OneNote, mint tanulásszervező alkalmazás (webinárium)

Klacsákné Tóth Ágota

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahétre felkészülés jegyében tartott, a Microsoft OneNote alkalmazásról szóló webináriumi előadás felvétele. Előadó: Klacsákné Tóth Ágota.

Tovább

Wolfram language (webinárium)

Nádori Gergely

5. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahét felkészítő webináriumok sorozatának március 24-én tartott előadásában Nádori Gergely, a Tanárblog szerzője mutatott jó példákat a Wolfram programozási nyelv tanórai használatára.

Tovább

Digitális kincskeresés (webinárium)

Főző Attila László

1. - 12. évfolyam

IKT alkalmazások

A Digitális Témahétre felkészülés jegyében tartott, geolokációs játékokról, azok iskolai alkalmazásáról szóló webináriumi előadás felvétele. Előadó: Főző Attila László, az IVSZ munkatársa.

Tovább