Webináriumok februárban

2018. február 07.

Folytatódik webináriumsorozatunk. 

1. BEE THE BEST - hogyan motiváljunk gamifikációval?

Előadó: Kalocsa Ibolya (eTwinning nagykövet)

A webinárium szól mindazoknak, akik érdeklődnek a gamifikáció iránt és egyszerűen kezelhető, szórakoztató és motiváló értékelési rendszert keresnek tanulóik számára, korosztálytól függetlenül.

                                  A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

2. Minecraft oktatási változat beszerzése és beüzemelése

Előadó: Rideg Márton

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet iskolai csoportoknak és egyéni jelentkezőknek azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be, méghozzá a Minecraft programban építkezve. Ehhez kapcsolódik egy négyrészes webinárium sorozat.

1. rész: Hogyan szerezhető be és telepíthető a Minecraft kifejezetten oktatásra szánt változata. Segítség szaktanároknak és rendszergazdáknak a népszerű program iskolai alkalmazásához.

                                 A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

3. Így készülök a Digitális Témahétre - tippek, trükkök

Előadó: Tóth Éva (angol szakos tanár)

Az előadás elsősorban azoknak szól, akik nem rendelkeznek még sok tapasztalattal a projektalapú oktatás terén. A korábbi Digitális Témahetek élményeit megosztva, gyakorlati megoldásokon keresztül kerül bemutatásra, hogyan lehet megtervezni a projektet, követni a tanulói munkafolyamatokat és igazán maradandót alkotni.

                                  A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

4. Minecraft alapok 

Előadó: Nádori Gergely (Tanárblog, AKG)

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet iskolai csoportoknak és egyéni jelentkezőknek azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be, méghozzá a Minecraft programban építkezve. Ehhez kapcsolódik egy négyrészes webináriumsorozat.

2. rész: Mit lehet csinálni a Minecraft játékokban és miként hasznosítható az iskolában. A kezelés és irányítás alapjai. Ötletek többféle tantárgyban történő felhasználáshoz. 

                                  A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

5. LearningApps.org - tippek és trükkök tankockázóknak

Előadó: Novák Károly 

A webinárium azoknak szól, akik szeretnének megismerni egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredményt produkáló webkettes alkalmazást, melyet sikerrel használhatnak a Digitális Témahét során (vagy máskor).

                                A webinárium ide kattintva megtekinthető.

 

Köszönjük szépen minden érdeklődő részvételét, márciusban is csatlakozzanak a webináriumainkhoz!