MiD-Comp Kft. Különdíj - Digitális Témahét 2022

2022. április 02.

A MiD-Comp Kft. a Digitális Témahét 2022 programjához csatlakozva különdíjat hirdet meg azon diákokkal foglalkozó pedagógusok számára, akik robot és/vagy drón használatára épülő projektet vagy digitális pedagógiai gyakorlatot terveznek meglévő és/vagy későbbiekben beszrzett robot/drón felhasználásával. 

“Cégünk ebben az évben ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból az esélyegyenlőség jegyében szeretnénk lehetőséget adni különdíjunk felajánlásával olyan intézményeknek is, akik eszközhiány miatt megvalósult projekttel nem tudnak jelenleg pályázni, viszont vannak konkrét elképzeléseik, ötleteik és eléggé lelkesek, motiváltak ezek elkészítésében a jövőben. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják számunkra, hogy nagyon sok olyan intézményben tanító elhivatott és kreatív tanár van, akiket csak az eszközhiány tart vissza attól, hogy a gyerekeket bevezesse a digitális világba és abba a tudásba, melyre a jövőben ennek a generációnak már szüksége lesz. Szeretnénk ezeknek a gyermekeknek is esélyt adni a felzárkózásra.”  Milei Róbert ügyvezető igazgató

Különdíj: százötvenezer Ft értékű eszközcsomag a http://www.roboedu.hu/ oldalról.

Az elbírálás feltételei:

  • A robot/drón felhasználásának módja.
  • A felhasználás gyakorisága (Milyen gyakran fogják használni a robotokat. Előnyben részesítjük azokat a terveket, amelyek több osztályban vagy környezetben (informatikától/digitális kultúrától eltérő órán) használnák a robotot vagy a drónt.)
  • Élmény alapú legyen a munkamódszer. 
  • A tervben szereplő program érjen el minél több diákot, pedagógust, tanórát.  (Így előnyben részesítjük azokat az terveket, amelyek a közösségi szintű elkötelezettséget mutatják a robotok használatával.)

Amennyiben a beadott projekt vagy digitális pedagógiai gyakorlat tervüket megvalósíthatónak ítéljük, és elnyerik a különdíjként felajánlott eszközcsomagunkat, ezután szeretnénk kérni a projekt megvalósítását, melyet egy képes-videós összeállítás keretében kérjük dokumentálni.

A pályázatokon való részvétel a Digitális Témahét oldalán való regisztrációhoz kötött. A regisztráció hiánya automatikus kizárást jelent a pályázatból! A pályázatok beadásával a pályázó a különdíjakra is automatikusan pályázik. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. 

Pályázati űrlap projekttervet benyújtó pedagógusok számára
Pályázati űrlap digitális pedagógiai gyakorlatot benyújtó pedagógusok számára

A pályázat benyújtásához szükséges letölthető sablonok:
Projekttervsablon
Digitális pedagógiai gyakorlat sablon

A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2022. április 25.