Digitális Témahét webináriumgyűjtemény 2016-2020

2020. május 06.

Megjelent a Digitális Témahét webináriumgyűjtemény 2016-2020 című legfrissebb kiadványunk. Az elmúlt másfél hónap alatt mintegy 30 online előadás valósult meg, amelyeket most, egy tematikus kiadványban összegyűjtve tesszük elérhetővé, bízva abban, hogy ezzel hozzájárulunk a digitális munkarend során felmerült nehézségek egy részének megoldásához Érdekessége a gyűjteménynek, hogy nem csak az idei Témahét webináriumait tartalmazza. A 2016-2019 között megvalósult, a távtanítás, illetve a digitális oktatás során a mai napig aktuáliselőadások felvételei közül is többet beválogattunk a kiadványba.

 

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Digitális Témahét programjának egyik legfontosabb szakmai támogatást nyújtó tevékenysége a szakmai webináriumok biztosítása a részt vevő pedagógusok számára. Online előadásaink célja a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia népszerűsítésén túl olyan digitális pedagógiai módszerek felkutatása és bemutatása, amelyek a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztését tantárgyhoz kötődő, illetve tantárgyfüggetlen tanulási folyamatokban egyaránt támogatják.


A digitális munkarend bevezetését követően olyan oktatástechnológiai megoldásokat bemutató online előadásokat, képzéseket valósítottunk, valósítunk meg jelen pillanatban is, amelyek az intézmények, valamint a napi pedagógiai gyakorlat szintjén egyaránt nélkülözhetetlenek a távtanulás minőségi és sikeres biztosításához. A felvételeket 5 fő téma mentén csoportosítva jelenítettük meg a kiadványunkban. Céljukat tekintve mindegyik előadás a digitális technológia pedagógiai gyakorlatban való alkalmazását támogatja. A gyűjtemény a 2020. május 1-ig megvalósult webináriumokat tartalmazza, az éppen aktuális előadásokról, képzésekről a Digitális Témahét honlapján, valamint a Facebookon, a Digitális Témahét Tanári Fórum csoportban, illetve a Digitális Témahét hivatalos oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Online szakmai programjaink ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. A Digitális Témahét Youtube-csatornáján, illetve Tudásbázisunkban folyamatosan bővülő webináriumkínálattal várjuk az érdeklődőket.