A Digitális Témahét nagykövetei 2024

2023. december 19.

A Digitális Témahét szakmai csapata új kezdeményezéssel zárta a 2023. évet, melynek bejelentésére az évzáró, karácsonyváró webinárium keretében került sor 2023. december 14-én. 
A Digitális Témahét történetében először meghirdetésre került a Digitális Témahét nagyköveti rendszere!

A Digitális Témahét Nagykövete olyan pedagógus, pedagógiai szakember lehet, aki 

  • saját maga is több alkalommal vett már részt sikeresen a Digitális Témahét programjaiban és pályázataiban, 

  • szakmai támogatásával az intézményén belül és kívül is rendszeresen segíti a digitális technológiával támogatott pedagógiai projektek megvalósulását, 

  • a közösségi médiában és más fórumokon is aktívan terjeszti a Digitális Témahét szellemiségét, aktuális híreit, programjait, pályázati lehetőségeit. 

Egy naptári évre legfeljebb 10 nagykövetet kérnek fel a Digitális Témahét koordinátorai, és a nagykövetek önkéntesen vállalt, a fentiekben ismertetett tevékenysége egy naptári évre szól. Amennyiben a felkért személy elfogadja a megbízatást, 

  • rendszeresen kap szakmai információkat és grafikai tartalmakat a Digitális Témahét koordinátoraitól, 

  • használhatja a Digitális Témahét Nagykövete kitűzőt, 

  • részt vesz Az Év Digitális Témahét Nagykövete címért zajló versengésben. 

A nagykövetek elsősorban a korábbi Nívódíjasok, illetve Digitális Témahét díjazottjai közül kerülnek ki, és munkájukért díjazást nem kapnak. A szakmai csapat egy nemes versengést is meghirdet a nagykövetek számára. A Digitális Témahét pályázati űrlapon meg lehet majd nevezni azt a nagykövetet, aki támogatást nyújtott a pályázónak. A beérkezett eredmények alapján kihirdetésre kerül Az Év Digitális Témahét Nagykövete. 

A koordinátor szervezet az alábbi kollégákat kérte fel nagykövetnek a 2024-es évere:

DTH nagykövetek

A Digitális Témahét Nagykövetei 2024-ben

Nevük és magas színvonalú szakmai tevékenységük bizonyára szinte minden kolléga számára ismerős. Itt is gratulálunk nekik! Biztatjuk a kedves kollégákat, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal, amennyiben kérdésük, problémájuk van a projektek szervezésével, megvalósításával kapcsolatosan, vagy nehézségekkel találják szembe magukat a pályázatok beadásakor. Bízunk abban, hogy tevékenységük hozzájárul majd a Digitális Témahét népszerűségének és a sikeresen megvalósított projektek számának növeléséhez. Továbbá példájuk nyomán jövőre további kollégák is bekerülnek majd ebbe a nemcsak feladatokat, hanem elismerést is jelentő körbe.