Célcsoport

Típus

Évfolyam

{{ $item.name }}

Helyszín

{{ $item }}

Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

Ferencváros a forradalomban - 1956

Elérhető: 2019. április 08. - 2019. december 31.

Megye: Budapest

Tel: 06209136717

A DOS-hoz kapcsolódóan javaslunk diákok és tanáraik számára önállóan szervezhető, okostelefonon elérhető, digitális történelem órát. A digitális tanórán a résztvevők az 1956-os forradalom és szabadságharc ferencvárosi helyszíneit járhatják be ingyenesen letölthető, interaktív, hangos, GPS alapú vezetett sétával, amely az MTA SZTAKI által fejlesztett GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazásban érhető el. A sétában az egyes helyszínek történetéhez kapcsolódó háttér-információk és archív multimédia elemek segítik megidézni a forradalom napjait. Igény esetén a séta tartalmára épülő játékos feladatsor külön kérhető a kapcsolattartón keresztül.

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

Okostelefonos irodalmi séta Ferencvárosban József Attila segítségével

Elérhető: 2019. március 28. - 2019. december 31.

Megye: Budapest

Tel: 06209136717

A DOS-hoz kapcsolódóan javaslunk diákok és tanáraik számára önállóan szervezhető, okostelefonon elérhető, digitális irodalomórát. A digitális tanórán a résztvevők József Attila gyermekkorának ferencvárosi helyszíneit járhatják be ingyenesen letölthető, interaktív, hangos, GPS alapú vezetett sétával, amely az MTA SZTAKI által fejlesztett GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazásban érhető el. A sétában a kiemelt ferencvárosi helyszínekhez kapcsolódóan József Jolán 1940-ben megjelent életrajzi regényéből választott részletek, József Attila versei, a helyszínek történetéhez kapcsolódó háttér-információk és archív multimédia elemek segítik megidézni a költő gyermekkorát. A séta magyar mellett angol nyelven is elérhető. Igény esetén a séta tartalmára épülő játékos feladatsor külön kérhető a kapcsolattartón keresztül.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Netezz Biztonságosan interaktív foglalkozások

Elérhető: 2019. március 04. - 2019. december 31.

Megye: Budapest,Győr-Moson-Sopron,Pest,Baranya,Veszprém,Bács-Kiskun,Hajdú-Bihar

Tel: 36707080574

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990-ben alakult közhasznú szervezet, célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása, valamint hatékony fellépés a gyermekvédelemmel és egyéb, fiatalkorúakkal kapcsolatos kérdésekben. Az európai Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként a gyermekek, szülők, tanárok és döntéshozók felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. 45 perces interaktív foglalkozásaink során szakembereink segítségével a gyerekek megismerkedhetnek az internet és a mindket körülvevő digitális eszközeink tudatos használatának rejtelmeivel. Beszélünk adatvédelemről, digitális lábnyomról, a közösségi médiáról, álhírekről és a közösségi médiáról. A foglalkozásaink mellett még igényelhető Lájkvadász saját fejlesztésű társasjátékunk is. A programról további információk: http://www.gyermekmento.hu/ http://saferinternet.hu/