TATTAMI városismereti kalandjáték Tatán

Magyarics Gábor TDM menedzser (Tata és Környéke Turisztikai Egyesület)

5. - 12. évfolyam

Alkalmazás, szoftver

Összefoglaló

A 10-99 éveseknek szóló TATTAMI kalandjáték egyesíti a helyszínekhez fűződő legendák és rejtvények izgalmas világának, valamint egy várva várt utazás újszerű, feltöltődést garantáló élményét. Gyere el Tatára, és merítkezz meg a tattamik és bölcs tanítójuk, Mó humoros, közvetlen hangú miliőjében. Hagyd, hogy elvarázsoljon a történet, melynek, ha nem figyelsz, te is könnyen (vesztes) főszereplőjévé válhatsz! A kitalált történet a tatai “bíró fia legenda” köré épül, és az 1897-es esztendőbe repít vissza bennünket. Baktai Boldizsár időutazása, bukása és megmenekülése attól válik valódivá, hogy kézzelfogható emlékek és izgalmas látnivalók során vezet keresztül Téged a történet, amely rabul ejt, és nem enged, míg titkát meg nem fejted tatai sétád végén. Töltsd le a TATTAMI városjáték applikációt és / vagy szerezz be egy TATTAMI foglalkoztató füzetet a tatai Tourinform Irodában, és indulj el felfedező utadra a tatai vártól a Kálvária-dombig, a város egyik legcsodálatosabb kilátást nyújtó pontjáig.

Fejlesztési cél

A TATTAMI városjáték kifejlesztésének célja az volt, hogy Tata város történelmét, természeti és épített értékeit egy előre rögzített útvonalon (tatai vár – platánfa – Kastély tér – Kossuth tér – Kálvária-domb), játékos feladatok megoldásán keresztül ismerjék meg a városba látogatók. A játékosok egy kitalált kerettörténetbe ágyazottan kapnak feladatokat az egyes helyszínekre érve, melyek megoldásán keresztül maguk is részt vesznek a történet alakításában. A játék végső célja egy kulcsmondat összerakása az út végére. Az állomásoknál a feladatokra adott válaszok beadása után ehhez a bizonyos mondathoz kapnak betűket a kirándulók, helyes megfejtések esetén pedig az utolsó állomásnál összeáll maga a kulcsmondat, amivel megváltoztatható a legenda kimenete.
 

Eszközigény

A GUIDE@HAND hangos idegenvezető alkalmazás, amely okostelefonokon (tableteken) elérhető. A programot letöltheted az iPhone vagy az Android alkalmazásboltjaiból. Segítségül használd a „Letöltések” oldalt a közvetlen elérésért. Ezután hangos útitkalauzként elegendő csak zsebrevágni készüléked, mivel a felfedezés közben úgyis látványosságtól látványosságig vezetünk. Minden látványosság (leírások és azok hangjai, képei), illetve további érdekes történet automatikusan a megfelelő helyen és időben jut el hozzád (a GPS-es mobilodnak köszönhetően).