Webináriumok – elkészült videók

2018. január 08.

Ha valaki lemaradt, vagy nem tudott részt venni valamelyik webináriumon, most pótolhatja. Az idei tanév során eddig megtartott webináriumok felvételei már elérhetőek és megtekinthetőek a Digitális Témahét Youtube csatornáját. 
https://www.youtube.com/channel/UCahf7OoqZpydB5-w1smiIRQ/videos

A szakértők által vezetett webináriumokon feldolgozott témák a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódtak, az alábbi témakörökben:

A Befogadó osztályterem című előadása során, Őriné Simonovics Andrea eTwinning nagykövet arra próbált választ adni, hogy hogyan kovácsolhatunk előnyt a digitális eszközhasználatból és miért jó virtuális osztályteremben dolgozni.

https://www.youtube.com/watch?v=qgBZsjPMCTc

A Tudatosság, szűrés, biztonságos tájékozódás az online környezetben – a kritikai médiaműveltség fejlesztése felső tagozatos és középiskolás diákok körében című előadás során Nagy Krisztina - Televele Médiapedagógiai Egyesület képviseletében az online információk megítélése, a szűrési kompetenciák fejlesztése, az algoritmusalapú személyre szabott információáramlás és a digitális eszközhasználat témákban adott hasznos információkat.

https://www.youtube.com/watch?v=mSDc6odqOGs

Az e-Book-készítés csodálatos világa – Könnyen alkalmazható alkalmazások című előadás során Egri Józsefné, eTwinning nagykövet bemutatta, hogy hogyan állítható össze látványos, jól rendszerezett és áttekinthető digitális könyv egyszerűen valamint, hogy mire jók az ingyenes e-book készítő alkalmazások. 

https://www.youtube.com/watch?v=kA8xm6ST5CI

Csak bent? – Kooperatív módszerekkel a szabadban címmel Kálmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium igazgató-helyettese bemutatta, hogy milyen előnyei vannak annak, ha a tanár egy osztálytermen kívüli helyszínt választ egy tanóra megtartásához és melyek azok a kooperatív módszerek, melyek felhasználásával akár történelmet is lehet tanítani pl. egy sportpályán.

https://www.youtube.com/watch?v=d9Q_rML9Bgk

Köszönjük szépen az eddigi részvételt és minden érdeklődőt várunk további webináriumainkra!