Megnyílt a Digitális Témahét 2019 regisztrációs felülete

2018. november 08.

2019. április 8-12. között negyedik alkalommal kerül sor a Digitális Témahét megszervezésére. Javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak a Digitális Témahét honlapján. Határon túli iskolák jelentkezését is örömmel vesszük! A regisztráció nyomán az intézmény megjelenik a Digitális Témahét Térképén.

A felkészülést érdemes a tervezéssel, a tanárok bevonásával kezdeni, majd a projekttémák kiválasztásával folytatni. Ehhez a honlap Tudásbázisában célszerű körülnézni, itt található a Digitális Témahétre készült projektek és még számos projektötlet és módszertani segédlet. Az iskola megvalósíthatja a kidolgozott mintaprojekteket is, de szabadon át is dolgozhatja azokat saját elképzelései alapján. Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy az iskola saját ötleteket valósítson meg, akár helyi partnereket bevonva vagy más iskolákkal együttműködve. A választott témákat vagy esetleges projektötleteket nem szükséges a Digitális Témahét szervezőivel elfogadtatni, azonban szívesen adunk tanácsot, ha valaki igényli. Amennyiben a kidolgozott projektekhez kapcsolódó kérdések merülnek fel, kérdéseiket az dth@dpmk.hu címen tehetik fel.

A regisztrált iskolák a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódó projektjeikhez a Digitális Témahét partnerei által felkínált programok között kereshetnek és választhatnak az ingyenes kiegészítő programok közül. A Tudásbázisban a Választható programok menüpontban érdemes keresni az ajánlatok között. Az informatikai vállalatok, oktatási cégek, felsőoktatási intézmények, múzeumok és más partnerek által felkínált programokat az adatlapon megadott elérhetőségeken keresztül, közvetlenül a partnerekkel kell egyeztetni. Vannak partnerek, amelyek bizonyos megyékben kínálnak programokat és vannak olyanok is, amelyek az egész országban.
A felkészülést segítik az elmúlt évek webináriumai, melyek felvételei elérhetők a honlap Youtube csatornáján. 

A Digitális Témahét keretében kiemelt figyelmet fordítunk

  • a multidiszciplináris megközelítésre: a matematika, a természet- és mérnöki tudományok, valamint a művészet- és társadalomtudományok együttes megjelenítésére;
  • a digitális technológia alkotó használatára és az algoritmikus gondolkodás fejlesztésére;
  • a kiemelt figyelmet igénylő tanulók fejlesztésére és bevonására;
  • a nevelési-oktatási intézmények közötti együttműködés élénkítésére;
  • a határon túli magyar pedagógusok és oktatási intézmények bevonására;
  • ebben a tanévben is a digitális gyermekvédelemre, a médiatudatosságra, a közgyűjtemények digitális tartalmainak nevelésben, oktatásban történő megjelenésére.

A Digitális Témahét csapata az dth@dpmk.hu címen örömmel segít, ha szakmai kérdések merülnek fel.

Csatlakozzanak intézményükkel a Témahéthez, regisztrálják intézményüket, hogy minél többen sajátíthassanak el hasznos digitális ismereteket!