Jelentkezz az ingyenes partnerprogramokra!

2017. március 01.

A tavalyi évhez hasonlóan a Digitális Témahét partneszervezeteitől a 2017-es Témahétre is azt várjuk, ajánljanak iskolai csoportok számára olyan programot, amely a Digitális Témahét szellemiségében fejleszti a tanulók digitális kompetenciáját. 2016. április 4-8. között közel 100 szervezet (IT cégek, közhasznú szervezetek, könyvtárak, kiállítások és felsőoktatási intézmények) kínálatából több mint 400 esemény valósult meg országszerte, és legalább ennyit foglaltak le az iskolák a tanév végéig. Szeretnénk a 2016-17-es tanévre még szélesebb kínálatot elérhetővé tenni.

A partnercégek egy egyszerű regisztárciót után tudnak programot kínálni. A kínálatuk ezt követően jelenik meg piros jelzéssel a programtérképen. (Érdemes először ezen körülnézni, van-e a közelben programot kínáló szervezet.) Ugyanakkor bekerül az ajánlott esemény leírása a Programok közé. Itt akkor is érdemes körülnézni, ha a térképen hozzátok közel nem találtál partnerszervezetet, hiszen többen úgy kínálnak programot, hogy az ország bármely pontjára elmennek. A programok menüpont alatt tudsz megyére szűrni.

 

Néhány a már elérhető programokból:

(A kínálat folyamatosan bővül.)

Magyar Telekom Nyrt.: Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs program

Célja, hogy minél több általános és középiskolás diákkal szerettesse meg az informatika világát, az informatikus pályát. A programban a Telekom csoportnál dolgozó szakemberek önkéntes alapon mutatják be az informatikus, mérnöki szakma előnyeit, jellemzőit a diákok számára, 45 perces színes, interaktív előadás keretében.

 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - Safer Internet Program: Lájkvadászat

Képzett előadók segítségével biztonságos internethasználatot tanulhatnak a gyerekeket, fiatalokat. Általános iskola felsős és középiskolás csoportok számára szól.

 

Huawei Technologies Kft: Hogyan működik egy okos mobilhálózat?

Bemutató arról, hogyan működnek a mobilhálózatok. Milyen antennákat látsz az utak mentén vagy a toronyházakon? Milyeneket nem is veszel észre, s ezek hol vannak? Melyiknek mi a szerepe? Mit jelent a távközlésben az, hogy HOPP? Miért van és miért nincs térerő? S majd mire fogod használni az okostelefonodat 2020-ban?

 

MuzixGroup Kft.: Nincs programod? Programozz robotot velünk!

Az emberi mozgást megdöbbentően utánozni képes Alpha 1 PRO humanoid robot, programozási nyelv ismerete nélkül szabadon programozható, és képes szinte bármilyen mozgáskoordináció megvalósítására, vagy audio tartalom megszólaltatására. A robot bemutatásában és a programozásban a Mechatronikai Szakgimnázium diákjai vesznek részt.

 

Cyber Services Zrt.: Hackerek a biztonságról

Kötetlen beszélgetés etikus hackerrel kütyükről, internetről, biztonságról, sérülékenységekről, ahol a diákok feltehetik az olyan kérdéseket, hogy ki figyel meg kit, mi történik az adataikkal, hogyan dolgoznak a hackerek, miért nem ingyenesek valójában az "ingyenes" szolgáltatások és miért is nincsenek biztonságban a felhasználók.

 

eTalon School: 3D animáció oktatás 5-8. évfolyamon

A 1,5 órás workshop ideje alatt, a gyermekek betekintést kapnak a 3D animálás alapjaiba, különböző animációs technikákba, valamint a foglalkozás végére elkészíthetik saját 3D animációjukat is. Témák: Dimenziók - A kerület-, terület- és térfogat fogalmának, számításának tapasztalati megközelítése 3D modellezéssel Fénytan - Reflexió és refrakció a valóságban, és 3D animációval.

 

​Ne maradjatok le ti sem, jelentkezzetek!

Kérdésed, észrevételed van?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!