Így készülj a Digitális Témahétre!

2017. október 20.

Amennyiben a korábbi években nem vettetek részt, érdemes körülnézned a honlapon: kezdd az iskoláknak szóló résszel, böngéssz a Tudásbázis gyűjteményben, és olvasd el a korábbi híreket is!

A Digitális Témahét program minimumát itt írtuk le.

 

Hogyan készüljetek fel a Digitális Témahétre?

1. Írjátok be a naptárba: április 9-13.

Ez a Digitális Témahét, a programok legnagyobb része tervezetten ekkor valósul meg. (Persze nem tiltja semmi, hogy digitális pedagógiai projektet szervezzetek előtte vagy akár utána is. Pályázni azonban csak a Témahét során megvalósult programmal lehet.)

Döntsetek arról, ki vesz részt a szervezésben, a megvalósításban, és válasszatok felelőst a programnak! A program felelőse lesz a Digitális Témahét koordinátor csapata számára az iskola kapcsolattartója. Az ő szerepe azért kitűntetett, mert ő regisztrálja az iskolát a programban való részvételre, és ő közvetlenül kapja a tájékoztatást az iskolák számára nyújtott szakmai támogatásról. Ha pályáztok, ő lesz a pályázati felelős is. Rajta keresztül tud a Témahét koordinátor csapata kommunikálni az csatlakozó intézménnyel.

 

2. Regisztráljatok!

Beszéljetek arról, hány tanár, melyik tanulócsoportokban, mennyi programot valósít meg! Ha ez összeállt, a program felelőse regisztráljon a honlapon! (Minden oktatási- (OM) és telephely azonosító kombinációval csak egyszer lehet regisztrálni!) A regisztrációs lehetőség november 15-étől lesz elérhető. Ezt követően az iskolátok felkerül a programtérképre, kap egy kitűzőt, amit kitehettek az iskola honlapjára, és bekerültök a Digitális Témahét adatbázisába. A regisztrációval kapcsolódtok be a készülést támogató felkészítésbe, valamint a pályázásnak is feltétele a regisztráció.

A regisztráció során megadott adatok (az, hogy hány tanár, hány diák vesz részt, és mennyi program valósul majd meg), nem jelent számotokra semmilyen kötelezettséget a megvalósításban, ez egy szándéknyilatkozat.

Akkor jártok el helyesen, ha a program felelőse a regisztráció során megadott adatokat a tervezési szakaszban időközönként frissíti. Miért ne kaphatnának kedvet a tantestületből még többen, ha mások is látják, milyen izgalmas munka már a felkészülés is!

 

3. Készítsétek elő a Témahét programját, tervezzétek meg a digitális pedagógiai projekteket!

Ehhez többféle támogatást nyújtunk.

Már most is eléritek a Digitális Témahét Tudásbázisát, ahol mintaprojekt leírásokat, a leírásokban ajánlott alkalmazásokhoz tutoriál anyagokat, pedagógiai-módszertani javaslatokat találtok. Gyűjtsetek ötleteket!

Tervezhettek programot a mintaprojektek alapján, vagy kitalálhattok témát magatok is!

Figyeljétek a felkészítő webináriumok időpontjait, és jelentkezzetek! A webináriumokra gyakorló pedagógusokat, valamilyen témában kiemelten jártas szakembereket hívunk előadónak. Ezeket megnézhetitek az előadás időpontjában online, így akár kérdéseket is tudtok feltenni az előadónak, vagy rákereshettek a Tudásbázisban a felvételre a későbbiekben bármikor.

Itt fogjátok megtalálni a Digitális Témahét partnerei által kínált programokat is. Idén is lesz majd a kínálatban 3D nyomtatás, programozás foglalkozás, internetbiztonsági előadás és IT céglátogatás is.