Digitális Témahét 2018 Pályázatok – Díjátadó ünnepség

2018. június 04.

A 2018. május 18-19-én megrendezett II. eTrend Konferencia keretében került sor az idei Digitális Témahét pályázatainak ünnepélyes díjátadójára. A Projektíró pályázat mellett – amely már a Témahetet megelőzően lezajlott – számos kategóriában pályázhattak a részt vevő pedagógusok és oktatási intézmények a programot támogató szervezetek, kormányzati intézmények és partnercégek által meghirdetett díjakra. A díjakat a Témahét fővédnöke, dr. Deutsch Tamás, a Digitális Témahét fővédnöke és Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője adták át.

A díjazott pedagógusokról és intézményekről bővebben a Pályázat menüpont alatt olvashat.

A programban való részvétel egyik fő hozadéka az iskolák számára a digitalizáció világával való kapcsolat erősödése, illetve az e területen aktív szervezetekkel, cégekkel, közgyűjteményekkel a jövőben is fenttartható együttműködések kialakítása. Emellett az intézményeknek arra is lehetőségük nyílt, hogy a digitális pedagógiai módszereket a megszokott, 45 perces tanórai keretek közül kilépve, projektmunkával vigyék be a hagyományos iskolai munkába. A program remek alkalmat biztosít a jó gyakorlatok összegyűjtésére és olyan tanári közösségek kialakítására is, amelyeknek a létrehozott tudásmegosztó felületeken keresztül kulcsszerepük lehet a digitális pedagógiai megoldások népszerűsítésében és elterjesztésében – a Témahét keretein túlmutatóan is. A Digitális Témahét körül épülő tanári közösség (a Digitális Témahét Tanári Fórum elnevezésű Facebook csoport) tagjai nemcsak segítséget, támogatást, ötleteket adhatnak egymásnak, de tapasztalataikat, módszereiket megosztva arra is lehetőséget teremtenek, hogy a jól működő gyakorlataikat mások is megismerjék, átvegyék, adaptálják vagy akár tovább is fejlesszék azokat.

Fontos kiemelni azt is, hogy a Digitális Témahét programjához nagyon eltérő szintű infrastrukturális felszereltséggel és informatikai tudással rendelkező iskolák csatlakozhatnak, és nagyon sokféle projekttel lehet pályázni. Nem szükséges látványos módszerekkel és drága eszközökkel megvalósítani egy egész héten át tartó projektet – a digitális technológiai elemeket apró lépéseken keresztül is be lehet építeni az órákba. A lényeg az innovativitás és az új módszertani elemek alkalmazására való nyitottság.

Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt és további jó munkát kívánunk a tanévre!

Jövőre is várunk mindenkit!

Az eTrend Konferencia előadásai és a díjátadón készült fényképek megtekinthetőek a konferencia honlapján.

Kérdésed, észrevételed van?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!