A digitális jövő elkezdődött. Benne vagy?! – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás 2019

2019. május 13.

Digitáliskompetencia-fejlesztés, algoritmikus gondolkodás, robotika, mesterséges intelligencia – néhány téma a Digitális és Pedagógiai Módszertani Központ szervezésében második alkalommal megrendezésre kerülő Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás témái közül. A rendezvény központi kérdése, hogy a digitális kor kihívásaira milyen válaszokat tud adni a köznevelési rendszer, és hogyan támogathatja a XXI. században nélkülözhetetlen készségek fejlesztését.

A résztvevők az esemény két napja alatt tájékozódhatnak a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról, az intézmény- és humánerőforrás-fejlesztés lehetőségeiről, a magyarországi és nemzetközi jó gyakorlatokról.

A konferencia előadásain és a kerekasztal-beszélgetésein a tudományos és gazdasági élet, valamint a szakpolitika képviselői osztják meg a témával kapcsolatos stratégiai és szakmai gondolataikat. A plenáris előadások keretében többek közt dr. György László, az ITM államtitkára beszél a digitális gazdaság kihívásairól, Mart Laanpere az észt oktatás digitális átalakításának tapasztalatairól, Horváth Ádám pedig a Digitális Oktatási Stratégia megvalósításáról. A szekciók, módszertani műhelyek és teachmeet-ek keretében fejlesztők, gyakorló pedagógusok mutatják be jól működő gyakorlataikat.

A 2019-es Digitális Témahét eredményhirdetésre június 8-án, a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállításon megrendezett ünnepélyes díjkiosztón kerül majd sor.

A rendezvényre várjuk minden érdeklődő – fenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, oktatási szakemberek, diákok, hallgatók – jelentkezését.

A konferencia időpontja és helyszíne:

2019. június 7–8.,

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „I” épület
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztráció.

A rendezvény az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása című projekt keretében valósul meg.